Hoogeveen

Hoogeveen

Het Alfa College aan de Voltastraat ligt iets meer dan 1 kilometer van de hub Station Hoogeveen. Station Hoogeveen is 1 van de hubs die het hart van het Drentse OV-netwerk vormen. Hier komen dagelijks meer dan 10.000 reizigers via trein en bus. Gezien de bovenregionale functie van het Alfa College reist een groot deel …

Hoogeveen


Looptijd 01-01-2020 — 31-12-2019

Het Alfa College aan de Voltastraat ligt iets meer dan 1 kilometer van de hub Station Hoogeveen. Station Hoogeveen is 1 van de hubs die het hart van het Drentse OV-netwerk vormen. Hier komen dagelijks meer dan 10.000 reizigers via trein en bus. Gezien de bovenregionale functie van het Alfa College reist een groot deel van de studenten via deze hub. Vanuit dat oogpunt is het interessant om te bekijken of er een zelfrijdend voertuig tussen het Alfa-college en de hub station Hoogeveen ingezet kan worden.

Aan de hand van deze proef willen de provincie Drenthe, het Alfa College en de gemeente Hoogeveen onderzoeken of er een betrouwbare verbinding mogelijk is. Een mogelijk vervolg is het inzetten van een zelfrijdend voertuig als onderdeel van het openbaar vervoer of het verbinden van een hub met een andere voorziening zoals bijvoorbeeld het ziekenhuis.