BeMuP regio Weststellingwerf

Slijkenburg 27, Slijkenburg

BeMup levert vanaf begin 2019 mobiliteit op abonnementsbasis. Onze gebruikers kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week op ieder moment aangeven waar ze heen willen en BeMup regelt dat vervoer. De wachttijd is minder dan 5 minuten in steden tot 10 minuten in de buitengebieden. In het project ontwikkelen we de optimale verdeling …

BeMuP regio Weststellingwerf


Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door

Logo Gemeente Weststellingwerf
Logo Provincie Friesland

BeMup levert vanaf begin 2019 mobiliteit op abonnementsbasis. Onze gebruikers kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week op ieder moment aangeven waar ze heen willen en BeMup regelt dat vervoer. De wachttijd is minder dan 5 minuten in steden tot 10 minuten in de buitengebieden. In het project ontwikkelen we de optimale verdeling van onze voertuigen over de regio waarin onze gebruikers wonen, zodat we optimaal, snel en goed vervoer bieden. De doelgroep voor de pilot bestaat deels uit automobilisten, om te kijken of de dienst een volwaardig (en goedkoper!) alternatief is voor de eigen auto en deels uit groepen die nu geen hoogwaardig vervoersalternatief hebben. Deze groep kan met BeMup gaan en staan waar ze willen, niet gehinderd door beperkingen in vervoer.

In de tweede helft van 2018 kunt u zich aanmelden voor de pilot. Voor de pilot hanteert BeMup een gereduceerd tarief voor vervoer die op afroep 24 uur per dag beschikbaar is. BeMup werkt met het Ministerie van I&W aan een vergunning om in de pilot (deels) met autonome voertuigen te testen. Bij aanvang van de pilot zitten er voertuigbegeleiders in de auto om de pilot abonnees te ondersteunen in het gebruik van de BeMup dienst. De gemeente Weststellingwerf is nauw betrokken bij de pilot in haar rol van wegbeheerder, WMO-uitvoerder en regisseur van de gemeentelijke ruimte.

BeMup levert een dienst die een vergelijkbare of betere ervaring biedt dan een eigen auto. Vergelijkbaar is de reistijd: een iets langere wachttijd in de aanvang wordt gecompenseerd doordat je voor de deur wordt afgezet en geen parkeertijd hebt. Voor BeMup hoeft niet van tevoren te worden geboekt: iedere abonnee kan spontaan besluiten ergens naar toe te willen en BeMup levert op basis van de afgesproken wachttijd.

Voordelen:

  • passagiers hoeven geen eigen auto aan te schaffen,
  • passagiers hebben geen rijbewijs nodig
  • passagiers kunnen een rit kunnen boeken op basis van de gewenste aankomsttijd,
  • passagiers betalen een vast bedrag per maand; geen verrassingen als belastingen, onderhoud, verkeersboetes, etc.

Daarnaast is rijden met BeMup veiliger dan zelf rijden en zorgt slimme aansturing van vervoerscapaciteit ervoor dat files en vertragingen aanzienlijk worden gereduceerd. De BeMup dienst is te integreren in recreatieve voorzieningen, faciliteert woon-werk verkeer op een 24*7 basis en is goedkoper dan het onderhouden van eigen auto’s – in ieder geval tot een afgelegde afstand van 50.000 km per jaar per voertuig. BeMup is gaarne bereid om te overleggen hoe wij onze dienst voor specifieke bedrijven kunnen integreren.

 

Contactpersoon: frank.kroon@bemup.club