donderdag 26 september 2019
12.00 tot 17.00 uur

Ervaar zelf wat er in Noord-Nederland mogelijk is met autonoom vervoer in de lucht, door het water, over de weg en per spoor! Een uniek evenement, want voor het eerst wordt er in Nederland een festival georganiseerd specifiek gericht op autonoom vervoer.

Noord-Nederland is het grootste ‘living lab’ van Europa voor de ontwikkeling van autonoom vervoer. In een gebied van 11.000 km² met twee miljoen inwoners worden al drie jaar lang ideeën en concepten tot werkelijkheid gemaakt. De provincies Fryslân, Groningen en Drenthe bieden autonoom vervoer projecten volop de ruimte, niet in een gesimuleerde of afgeschermde situatie, maar tussen het echte verkeer. Noord-Nederland is de enige regio in Europa waar gewerkt wordt aan de ontwikkeling van en getest wordt met autonoom vervoer in alle vier de modaliteiten: over de weg, per spoor, over het water en in de lucht.

programma @north-festival

Elkaar inspireren op @north festival doe je niet zittend in een zaaltje, luisterend naar experts en goeroes. Dat doe je in een creatieve setting, op een festivalterrein. We brengen visionairs, financiers, uitvinders, ontwikkelaars, leveranciers, overheden en transportorganisaties bij elkaar. We laten zien wat er in Noord-Nederland kan op het gebied van autonoom vervoer en wat we al doen. We dagen je uit om inzichten uit te wisselen en samen tot nieuwe ideeën te komen! Voor Noord-Nederland en natuurlijk ook voor de rest van Nederland en Europa!

@12.00 – 12.30 Ontvangst Ontvangst en verkenning van het festivalterrein
@12.30 Opening Opening door trendwatcher Vincent Everts & dagvoorzitter Milou van Elburg.
@13.00 – 16:30 Instappen, ervaren en beleven. Primeurs en demo’s! Dompel je onder in de 4 zones @Water @Weg @Spoor @Lucht. Binnen én buiten demonstraties. Stap in en beleef!
@13.00 – 16:30 Tafelgesprekken Kruisbestuiving tussen de 4 modaliteiten: Water, Weg, Spoor en Lucht. Experts in gesprek over de uitdagingen in de praktijk. Wat zijn onze de raakvlakken? Wat kunnen we van elkaar leren?
@13.00 – 16.30 In gesprek Strijk neer voor een goed gesprek in een ontspannen setting.
@16.30 Afsluiting Samenvatting van de dag en een blik naar de toekomst
@Doorlopend Food & Drinks. Fijne foodtrucks om Noord-Nederland te proeven 

Wil jij erbij zijn?

Deelnemers @north-festival

Als openbaar vervoerder zijn we projectpartner van @north en werken we mee aan de proeven met de zelfrijdende trein (ATO-Automatic Train Operations) en de zelfrijdende shuttle in Scheemda. Arriva verbindt, beweegt en inspireert.

Het luchtruim biedt veel kansen. DroneHub GAE is hét kennis-, innovatie- en ontwikkelcentrum voor drones met civiele toepassingen. Tijdens @north laten wij je kennis maken met de mogelijkheden van drones en bijbehorende toepassingen.

Groningen Seaports is exploitant, ontwikkelaar en beheerder van de havens Delfzijl en Eemshaven. We bieden ruimte om experimenten uit te voeren met autonome vaartuigen, zoals de proef met 5G om de verbindingen met autonome schepen op niveau te krijgen.

 

Het wordt drukker. Dat betekent dat er méér treinen over het bestaande spoor moeten rijden. ProRail zoekt slimme en innovatieve oplossingen en voert tests uit met automatisch rijdende treinen in Groningen.

Met 5G ontstaan nieuwe mogelijkheden om te reizen. Verkeer en logistiek is daarom een belangrijk thema. 5Groningen, een initiatief van Economic Board Groningen, ontwikkelt en test in Noord-Groningen praktische toepassingen met 5G.

RobotTUNER ontwikkelt met RDW, CBR en RWS een rijbewijs voor autonome voertuigen. We zijn technisch partner van de noordelijke provincies om autonoom vervoer te versnellen. Het festival is een mooie kans om versnelling te realiseren.

Veelgestelde vragen

Toegang tot het @north-festival is gratis! Verzeker jezelf van een plek en meld je aan.

  • ontwikkelaar van autonoom vervoer
  • vervoerder of wegbeheerder
  • producent van autonoom vervoer
  • kennisinstellingen
  • ondernemer die kansen ziet met autonoom vervoer
  • overheden met autonoom vervoer in het pakket
  • anderszins professioneel betrokkenen of geïnteresseerden in autonoom vervoer

Het @north-festival vindt plaats in Expo Assen, De Haar 11 – Direct grenzend aan het TT-circuit en aan de A28.

Voor de deur is volop gratis parkeergelegenheid.

Heel goed! Kom je met het OV naar station Assen? Wij regelen vanaf daar een pendelbus naar de Expo Assen.

Laat het ons weten! Stuur een mail naar at-north@deorganisatoren.nl en we sturen je de informatie over deelname/exposant aan het @north-festival toe.

De voertaal is Nederlands. Maar er zijn ook buitenlandse gasten en deelnemers aanwezig. Een aantal programma onderdelen zullen dan ook in het Engels plaatsvinden.

Nieuws @north-festival

@north festival: het programma!

Ervaar zelf wat er in Noord-Nederland mogelijk is met autonoom vervoer in de lucht, door het water, over de weg en per spoor! Een uniek evenement, want voor het eerst wordt er in Nederland een festival georganiseerd specifiek gericht op autonoom vervoer.

Verder lezen...